Güvenlik Kamera Sistemleri Kurulum Hizmeti | Promer

Güvenlik Kamera Sistemleri

Güvenlik Kamera Sistemleri

PROMERKAMERA güvenlik kamera sistemleri

15 Yıllık Deneyim

Uzman Kadro

7/24 Hizmet

% 100 Müşteri Memnuniyeti

Güvenlik kamera sistemleri, günümüzde hem evler, hem de daha yoğun insan sirkülasyonun olduğu yerler için lüks olmaktan çıkarak ihtiyaç haline geldi.

Güvelik kameralarında yaşanan teknolojik gelişmeler kamera sistemlerinin çeşitlenmesini ve her geçen gün daha da işlevsel hale gelmesini sağladı. Gece görüş kameraları, IP kameralar, Wifi kameralar derken her yerde, her şeyi gören gözler oluştu. Sokaklar, caddeler bile güvenlik kamera sistemleri daha güvenli alanlar haline geldi.

Güvenlik kamera sistemleri suç işleme konusunda öncelikle caydırıcı olma özelliği ile öne çıkarken, suçun işlenmesinden sonra da suçluların yakalanmasını kolaylaştırdı. Böylece dünya hepimiz içinde daha güvenli bir yer oldu.

Peki güvenlik kamera sistemleri nedir, nasıl çalışırlar, çeşitleri nelerdir, kurlumu nasıl yapılır, fiyatlar hangi aralıktadır?

 

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ NEDİR?

Güvenlik kamera sistemleri herhangi bir alanda güvenlik tedbir alınması için kurulan görüntüleme sistemleridir.

Bu sistemler güvenlik kamerası, kayıt cihazları, kaydedilen görüntülerin izlenmesi için kullanılan monitörlerden oluşur.

Bu sistemler sayesinde kurulum yapılan alanlarda, olup bitenler an be an izlenebilir, kaydedilir, gerektiği takdirde yeniden izlenebilir. Bir suçlunun yakalanmasında faydalanılabilen güvenlik kamera sistemleri öncelikle caydırıcılık amacı taşımaktadır.

Öte yandan çocuklarını bakıcıya bırakan anne babalar da çocuklarının güvenliğini bu sistemler kanalıyla sağlamaktadır. Ayrıca örneğin bir mağazada kasadaki para trafiğini kameralarla gözlemek mümkündür.

Stadyumlarda taşkınlık yapan taraftarların bulunmasında da güvenlik kamera sistemlerinin rolü yadsınamaz.

Geçtiğimiz yıllarda analog kameralarla kurulan bu sistemler, teknolojinin hızlı gelişmesi sonucunda büyük gelişim göstermiştir. Bu gelişim ile birlikte, evler veya herhangi bir alan 7/24, gece gündüz gözetim altında tutulabilmektedir.

Güvenlik kamera sistemleri evler, işyerleri, fabrikalar, alışveriş merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, oteller,  spor merkezleri, çocuk parkları, otoparklar, sokaklar, caddeler vb. yerlerde kullanılan, daha genel bir ifadeyle insanın olduğu her yerde kullanılması gereken sistemlerdir. Böylece izlenmesi gereken her yer daha kolay ve çok sayıda güvenlik görevlisine ihtiyaç olmadan izlenebilir.

Bilinçli her tüketicinin güvenlik sistemleri seçiminde bazı önemli noktaları iyi bilmesi ve seçim yaparken bu bilgileri dikkate alması gerekmektedir. Bilinçsiz seçim ve kulaktan dolma bilgiler ile yapılacak seçimler düşük kaliteli sistemlerin alınmasına neden olabilir. Bu durumda kameralar istenilen amaca hizmet etmeyecek, sadece görüntüden ibaret kalacaklardır.

Kamera sistemlerinde öncelikle yapılması gereken işlem, kullanılacak alanın iyi bir şekilde analiz edilmesi, en doğru noktaların tespitinin yapılmasıdır. Burada yükseklik konusuna özellikle dikkat edilmelidir. Çok aşağıda olan bir güvenlik kamerası, kolay ulaşılacağı için devreden çıkarılması da kolay olacaktır. Kameraların yükseğe konulması ulaşılmasını ve devreden çıkarılmasını nispeten zorlaştıracaktır.

Güvenlik kamera sistemi kullanımında amaç en düşük maliyet ile en iyi görüntü alabilmektedir. Gerekli alanlarda dış ortam veya iç ortam tercihleri yapılmalıdır.

Güvenlik kamera sistemlerinin alarm sistemleri ile entegre bir şekilde kullanılması ise daha iyi bir koruma sağlayabilir.

 

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ NASIL ÇALIŞIR?

Güvenlik kamera sistemlerinin çalışmasını temel mantığı video kaydıdır. Kameranın içinde bir mercek bulunmaktadır. Merceğin ön kısmında da koyucu bir cam vardır. Mercek gelen ışıkları sensöre toplar. Toplanan bu ışık bir ara birimine gönderilir. AFE adı verilen bu birim ışıkları dijital sinyale dönüştürür. Son olarak da sensörde toplanan ışık “Dijital sinyal işleme” merkezi “DSP”ye gönderilir ve görüntü işlenir. Güvenlik kamerası böylece görüntüyü alır ve kaydeder. Kamera görüntüleri istendiği anda yeniden izlenebilir.

 

GÜVENLİK KAMERASI ÇEŞİTLERİ

Güvenlik kameralarının çeşitleri son dönemde ciddi bir artış göstermiştir. Kullanım alanına göre farklılaşan ve her ihtiyaca hitap edebilen bu kameralar daha önceleri sadece analogdu.

Ancak günümüzde ağırlıklı olarak IP kameralar kullanılmaktadır.  360 derece hareket edebilen modelleri ile çevreyi tam anlamıyla “gözaltında” tutan kameraların yanı sıra, gece görüş kameraları da karanlığı delerek gündüzmüşçesine kayıt yapabilmektedir. Öte yandan kablosuz kameralar da hem kurulum hem kullanım kolaylığı sunmaktadırlar.

Güvenlik kamerası çeşitlerini şöyle sıralamak mümkündür:

  1. Kablolu veya kablosuz analog kameralar
  2. Kablolu veya kablosuz IP kameralar
  3. Gece görüş kameraları
  4. PTZ kameralar
  5. Dome kameralar
  6. Wifi kameralar
  7. Termal kameralar
  8. Bullet kameralar
  9. Ex-proof (Patlamaya dayanıklı kameralar)
  10. Balıkgözü güvenlik kameraları
  11. Dış ortam kameraları
IP GÜVENLİK KAMERASI

IP güvenlik kamerası, bilgisayarlar gibi bir ağa bağlı olan kameralardır. Dijital de denen bu kameralar ile görüntüler direkt olarak dijital ortama kaydedilir. Bu nedenle ayrıca bir kayıt cihazına (DVR) ihtiyaç olmaz. Her kamera doğrudan networke bağlı olduğu için kamera bir kayıt cihazına bağlanmaz.

IP güvenlik kamerası pek çok açıdan analog kameralara göre daha avantajlıdır. Öncelikle yüksek görüntü kalitesi sunan bu kameralar, kolay ve güvenilir kurulum özelliği ile ciddi avantaj sağlar. Kurulum sırasında daha ince ve esnek internet kablosu kullanılır, kamera ile en yakın network ağı arasında kablolama yapılır.

Uzaktan erişimin mümkün olduğu IP kameralarda esneklik ve maliyet unsuru da kullanıcın lehinedir. IP kameralar ile çok yönlü gözlem yapılması da bir diğer avantajdır. Bu kameralar çeşitli boyutlara ve lens uzunluklarına sahiptir. Kullanılacağı yer ve uygulamaya göre doğru kamera seçiminin yapılması en doğru sonuçların alınmasını sağlayacaktır.

GECE GÖRÜŞLÜ GÜVENLİK KAMERA

Gece görüşlü güvenlik kamera ile düşük aydınlatmalı ya da karanlık ortamlarda görüntü alınabilir. Örneğin, penceresi veya doğal ışık kaynağı olmayan perakende mağazaların veya ofis binalarının gece gözetimi bu kameralar yardımıyla yapılır.

İnsan gözünün göremediğini görme işlevi olan gece kameraları ile ortam zifiri karanlık bile olsa kaliteli görüntü alınır ve ev, iş yerleri, alışveriş merkezleri gibi akla gelebilecek her yer hırsızlık vb. gibi tehlikeli durumlarda karşı koruma altına alınır. Zira hem evlerde hem de işyerlerindeki suçların büyük çoğunlu gece/ karanlıkta işlenmektedir.

7/24 görüntü alan bu kameralar daha çok iş yerleri, fabrikalar, sanayi tesisleri ya da askeriye, emniyet, gözetim gibi stratejik önemi olan yerlerde kullanılabildiği gibi ev güvenlik sistemi olarak da tercih edilebilir. Tavana, duvara ya da düz bir zemine monte edilebilen gece görüşlü güvenlik kameralara kızıl ötesi kamera da denmektedir. Çünkü bu kameralarda IR yani kızılötesi aydınlatma kullanılır. Kızılötesi ışık, gün ışığının ya da ek aydınlatmaların olmadığı alanlarda siyah beyaz görüntüleme yapılmasını sağlar.

Yüksek görüntü ve ses kalitesi sunan bu kameralar hem iç hem dış mekanlarda kullanılabilir. Bu kameraların montajının yapılması aşamasında karşıdan direkt bir ışık kaynağı olmamasına ve önünde bir nesne bulunmamsına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kameranın odak noktası değişir.

Gece görüş kameralarının çalışma prensibi ise şöyledir:

Kameralar kızılötesi ışın yayarak kendi ışığını oluşturmaya çalışır. Ortamda bu kızılötesi ışınlar lens yardımıyla toplanır. Toplanan ışık, görüntü yoğunlaştırıcı tüpe gönderilir. Elektronlar tüp içinden geçerken delikli bir mikro levha kullanılarak salınan atomların çarpışmasıyla yeni elektronlar elde edilir. Görüntü yoğunlaştırıcı tüpün çıkışında elektronlar fosforlu bir yüzeye çarpar. Fotonlar geçerken kanala göre konumlarını koruyarak görüntü sağlar.

EV, APARTMAN GÜVENLİK KAMERALARI

Ev, apartman kameraları özellikle büyük kentlerde temel ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Öyle ki büyük kentlerde hırsızlık başta olmak üzere artan suç oranları insanları güvenlik kamerası kurmaya zorunlu hale getirmiştir.

Ev, apartman güvenlik kameraları binaların çepeçevre etrafına döşenebilir. Ancak ağırlıklı olarak kapı girişleri, otopark ya da bahçe kısmına yerleştirilen kameralar binanın çevresinde kuş uçsa bile kayıt altına alır ve böylece güvenlik sağlanmış olur.

Apartman dışına kurulacak kameralar ayrıca bina önüne park edilmiş araçların güvenliği açısından önem taşır.

Ev kameraları, evin içine konularak, ev içi gözlem ve güvenlik sağlanır. Burada çocuk bakıcı takibi ya da hasta takibi yapılabilir.

Öte yandan herhangi bir hırsızlık vakasında da ev kameraları çok önemli hizmetler görür.

Bu kameralar gece görüşlü kameralar olabilir, analog ya da dijital olabilir, paslanmaya, neme, korozyona karşı korumalı olabilir. Ancak asıl olan artık mutlaka kullanılması gerektiğidir.

KABLOSUZ GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ

Kablosuz güvenlik kamera sistemleri, radyo bandı aracılığıyla bir kablosuz alıcıya bir video ve ses sinyali ileten kapalı devre televizyon kameralarına denir. Herhangi bir bağlantı noktası olmayan ve bağımsız çalışan kameralardır.

Analog ve dijital olmak üzere iki türü bulunan bu kameralar adı üzerinde kablo içermemektedir. Bu nedenle de istenilen yere yerleştirilme avantajı sağlarlar. Ayrıca ortada kablo olmaması kameranın görünürlüğünü de ortadan kaldırır. Bu sayede kameralar daha gizli hale gelir ve görevini daha kusursuz yerine getirir.

Kurulumu daha kolay kablosuz kameralar bilgisayar ve cep telefonu üzerinden izlenebilmeleri itibariyle tercih edilmektedir. Sabit IP de gerektirmeyen bu kameralar videoyu dahili bir depolama cihazına ya da buluta göndererek, sisteme bağlı alıcıya ulaştırır. Görüntülerin buluta gönderilmesi ise kayıt güvenliği açısından önem taşır.

 WİRELESS (WİFİ) GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ

Wireless (WİFİ) güvenlik kamera sistemleri esas olarak kablosuz güvenlik kamera sistemleridir. Bu kameralar dört adetten az kamera kullanımı olan alanlarda tercih edilirler. Kullanım amacı ise ağırlıklı olarak bebek kamerası ya a asansör kamerası şeklindedir. Wifi kameralar metrekare olarak küçük işletme ve dükkanlarda daha kullanışlıdır.

Wireless güvelik kameraları ayrıca kiralık mekanlarda daha çok kullanılır. Çünkü kablo ihtiyacı olmadığı için esnek bir montaj sunar. Kiralama süresi bittiğinde alıp çantaya alıp gitmek oldukça kolaydır.

2 Lİ GÜVENLİK KAMERA SETİ

2li güvenlik kamera setinde, tercihe bağlı olarak 2 adet kamera ve güvenlik sistemi aparatları yer almaktadır. Kameraların biri iç mekan biri dış mekan içindir. Kameralar IP ya da analog olabilir.

Bu set okul, ofis, bina, cami, gibi yerlerde, iç ve dış mekanlardaki  güvenlik ihtiyacı için tercih edilir.  Aparatlar arasında kayıt cihazı, harddiskler, adaptör, konektör ve ihtiyaç duyulması halinde kablolar vardır.

 

3 LÜ GÜVENLİK KAMERA SETİ

3lü güvenlik kamera setinde de 3 adet kamera ve kamera aparatları vardır. Eğer kameralar IP ise mevcut aparatlara internet switch de eklenir.

 4LÜ GÜVENLİK KAMERA SETİ

4lü güvenlik kamera setinde 4 adet kamera ve kamera aparatları yer almaktadır.

16 LI GÜVENLİK KAMERA SETİ

16lı güvenlik kamera setinde 16 adet güvenlik kamerası ve kamera aparatları yer alır.

Bu güvenlik kamera setleri arasından hangisinin seçileceği kullanılacağı yer ile ilgilidir. En doğru sonucu almak için doğru yere doğru kamera seçilmesi gerekir.

GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ KURULUMU

Güvenlik kamera sistem kurulumu, kameraların etkin ve verimli kullanılabilmesi açısından büyük önem taşır. Kurulumun işinin ehli uzmanlar tarafından yapılması, kullanıcıların güvenliği açısından da önemlidir.

Güvenlik kamera sistemi kurulumu öncelikli olarak kullanıcı ihtiyaçlarına bağlıdır ancak sistemin yapısı da kurulumu yakından ilgilendirir.

GÜVENLİK KAMERA MONTAJI

Güvenlik kamera montajı, güvenlik sistemlerinin en can alıcı bölümüdür. Zira yapılacak yanlışlar ciddi güvenlik açıklarına neden olabilir. Öte yandan doğru bir montaj güvenliği en üst seviyeye çıkarabilir.

Bu noktada güvenlik kamerasının nerelere yerleştirileceği, kaç adet kamera kullanılacağı, iç ve dış mekanda kullanılacak kameraların özellikleri gibi unsurlar ön plana çıkar. Kablolu bir model kullanılıyorsa doğru kablolama yapılması da güvenlik kamera montajı açısından önemlidir.

Montaj sırasında kameranın yerleştirileceği yere özen gösterilmelidir. Kamera ile görüntülenmek istenen yer arasında engel olmamasına ve kameranın güneş ışınlarını doğrudan almamasına dikkat edilmelidir. Bu noktada dijital kayıt cihazının konulacağı yer de önem kazanmaktadır. DVR’ın tercihen kameraya yakın olması gerekmektedir. Bu aşamadan sonra sıra kablolamaya, kablolama işleminden sonra ise kamera montajına gelmektedir.

GÜVENLİK KAMERASI FİYATLARI

Güvenlik kamerası fiyatları farklı faktörlerden etkilenir. Kameraların yapıldıkları malzeme, çözünürlük oranları, gece görüşü olup olmadığı, analog ya da dijital olması, kablosuz olması gibi özelliklerin her biri güvenlik kamerası fiyatları üzerinde etkilidir.

Güvenlik kamerası fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizi arayın ve fiyat teklifi isteyin.

YERİNDE TESPİT

Güvenlik kamera sistemleri kurulumu ve kameraların montajından önce, sistemi kuracak olanların yerinde tespit yapması faydalı olacaktır. Kameraların nereye kurulacağı ya da kurulması gerektiği bu keşif işlemi ile belirlenmelidir.

Bu noktada yerinde tespit ve keşfin önemine de değinmek gerekir. Yapılan en büyük hatalardan biri güvenlik kamera sistemini aldıktan sonra kurulum planı yapmaktır. Bu durum vahim sonuçlar doğuracak hatalara neden olabilir. Yapılacak yerinde tespit ve keşif ise ihtiyaçları tam anlamıyla ortaya çıkarır. Kaç kameraya ihtiyaç duyulacağı, kameraların nerelere konuşlandırılması gerektiği gibi ayrıntılar yerinde tespit ile anlaşılabilir.

Güvenlik kamera sistem kurulumu istiyorsanız bize ulaşın, önce yerinde tespit yaparak, ihtiyaçlarınızı rasyonel bir şekilde ortaya çıkaralım, kaç adet kameraya ihtiyacınız olduğunu, bu kameraların hangi noktalara kurulması gerektiğini belirleyelim, sonra sisteminizin kurulumunu gerçekleştirelim. Böylece güvenli günleriniz başlasın.

 

HİZMET VERDİĞİMİZ BÖLGELER

Promer Güvenlik olarak önceliğimiz müşterilerimizin can ve mal güvenliğidir. Deneyimli ekip ve kaliteli ekipmanla verdiğimiz hizmet,  güvenliğinizi üst seviyeye çıkararak, yaşam kalitenizin artmasına yardımcı olacaktır. Hizmet alanımız ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki belli şehirleri kapsamaktadır.

  1. İzmir
  2. Manisa
  3. Aydın
  4. Çanakkale
  5. Denizli
  6. Muğla
  7. Antalya
  8. Isparta
  9. Balıkesir

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Güvenlik kamera sistem kurulum ve kullanımı sırasında kullanıcıların  sıkça sorduğu bazı sorular da vardır.

Bu soruları ve cevaplarını şöyle sıralamak mümkündür:

  • Bilgisayara nasıl bağlanır? Güvenlik kameralarının görüntüleri bilgisayar üzerinde de izlenip, kayıt altına alınabilir. Güvenlik kamerası bilgisayar bağlantısıiçin bir DVR Card’a ihtiyaç vardır. DVR Card, bilgisayarın PCI kısmına takılıp kameralardan gelen ham görüntüyü işler ve bilgisayarda görüntülenmesini sağlar.
  • Ne kadar elektrik harcar? Standart bir güvenlik kamerası maksimum iki amper elektrik çeker. Eğer 3 kameralı bir sistem söz konusuysa 6 amper elektrik harcanır.
  • Güvenlik kameraları internet olmadan çalışır mı? Evet, güvenlik kameraları internet bağlantısı olmadan da mükemmel çalışabilir.
  • Kamera çözünürlüğü ne kadar olmalı? Bu soru en çok karşılaşılan sorular sitesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Kameraların çözünürlükleri kullanım amacı ile bağlantılıdır. Örneğin dış ortamlarda kullanılacak kameralarda çözünürlük daha yüksek olmalıdır. Buna karşın bina içinde küçük bir alanı görüntüleyecek kamerada daha düşük çözünürlük ihtiyacı karşılayabilir.
  • IP adresi nasıl bulunur? İnternet Protokol adresi/numarası anlamına gelen IP için bir tür kimlik denebilir. Bunun öğrenmenin en kolay yolu arama motorlarını kullanmaktır. “What is my IP" sorusunu arama motoruna girdiğinizde sonuç karşınıza gelecektir.
  • Güvenlik kamera kayıtları kaç gün saklanır? Güvenlik kamera kayıtlarını saklanma süresi kameranın teknolojisi ile bağlantılıdır. Analog kameralarda 10 gün olan bu süre yeni teknolojilerle 30 güne kadar çıkmıştır. Ayrıca kaydın yapıldığı yerler ile ilgili olarak zorunlu kayıt saklama süreleri de söz konusudur. Örneğin avm kayıtları 30 gün saklanmaktadır.
  • Güvenlik kamera kaç yılında icat edildi? Bilinen ilk güvenlik kamerası 1942 yılında icat edildi. Siemens firması tarafından icat edilen kamera Naziler tarafından yeni nesil V-2 roketlerinin fırlatılmasını izlemek için kullanıldı. İlk ticari kamera sistemi ise ABD'de Vericon adı ile 1949'da piyasaya sunulmuştur.

 

   

   

Güvenlik Kamera Sistemlerimiz

Kamera Çözüm Ortaklarımız

bosch 2 güvenlik kamera sistemleri
cenova güvenlik kamera sistemleri
dahua güvenlik kamera sistemleri
dunlop güvenlik kamera sistemleri
entcam güvenlik kamera sistemleri
haikon güvenlik kamera sistemleri
honeywell güvenlik kamera sistemleri
lg kamera izmir güvenlik kamera sistemleri
pelco güvenlik kamera sistemleri
samsung 2 güvenlik kamera sistemleri
sanyo güvenlik kamera sistemleri
sony güvenlik kamera sistemleri
united security logo güvenlik kamera sistemleri
WhatsApp iletişim