15 Yıllık Deneyim
Uzman Kadro
7/24 Hizmet
Akıllı ev sistemi, aydınlatma, ısıtma, soğutma, ya da güvenlik sistemlerinin uzaktan izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlayan, bu sayede de kullanıcılarına çok büyük avantajlar sağlayan sistemlerdir.
Akıllı ev sistemleri uzaktan erişim özelliği ile kullanıcılarına gerçek anlamda konfor ve güvenlik sağlar.
Öyle ki bu sayede fişte unutulan bir ütünün evdeki elektriği keserek devre dışı kalması, soğuk kış gününde evin belli bir sıcaklıkta durması, ya da yazın klimaların devreye sokularak soğutulması sağlanabiliyor.
Evdeki küçük çocuğun sokak kapısını kimseye fark ettirmeden açması durumunda da kapıların kilitlenmesini sağlayan bu sistem, güvenlik kameralarını uzaktan izleyerek evin ve çevresinin güvenliğini üst seviyeye çıkarabiliyor.
Akıllı ev sistemi, ev otomasyonu olarak da bilinir, teknolojinin evin içine yansımasıdır.
Özelikle kontrol sistemlerinin evin içinde kullanılması şeklinde olan ev otomasyon sistemleri akıllı ev sistemi olarak adlandırılmaktadır.
Burada önemli olan kişiye özel ihtiyaç ve isteklerin yerine getirilmesidir. Sistem, ısıtma, soğutma, güvenlik, konfor gibi sistemlerin uzaktan izlenmesini, kontrol ve müdahalesini sağlar.
Sistem genellikle cep telefonu, tablet, bilgisayar ya da saat gibi akıllı cihazlarla uyumlu çalışarak uzakta olan kişilerin evdeki ortamı kontrol etmesini ve uzaktan müdahale etmesinin önünü açar.
Açık unutulan elektrikli cihazlar ya da lambalar sisteme bağlanarak elektriklerin kesilmesi ile devre dışı bırakılabilir. Doğalgaz sistemi devreye alınarak ortam sıcaklığı yükseltilebilir ya da klimalar açılarak daha serin bir ortam yaratılabilir. Eve girildiğinde aydınlatmaların ya da müziğin açılması gibi ekstra ‘havalı’ özellikleri de vardır.
Evimi akıllı ev yapmak istiyorum diyenler evlerinin konforunu ve güvenlik sistemlerini üst seviyeye çıkarmak isteyen kişilerdir. Bu sistemler ev sakinlerinin hayatını kolaylaştıran, konforu ve güvenliği artıran, yeri geldiğinde de tasarrufu sağlayan sistemler olarak öne çıkar. Sistem özellikle enerji tasarrufu sağlaması ile ön plandadır.
Akıllı ev kurulumu sonunda, sistemi kullanan bir kişi, açık kalan kapıyı kilitleyebilir, su akan musluğu kapatabilir, perdeleri açarak gün ışığından daha çok faydalanılmasını sağlayabilir ya da açık kalan pencereleri kapatarak yağan yağmurun eve dolmasını engelleyebilir.
Güvenlik kamerasını devreye alarak, herhangi bir hırsızlık girişiminde alarmın çalmasını sağlayabilir. Çamaşır makinesini programını başlatmak, evde müzik sistemini açıp kapatmak, sesini ayarlamak bile bu sistem sayesinde yapılabilecek işler arasında yer alır. Sistem internet bağlantısı olduğu sürece devrede olan ve kullanılabilen bir sistemdir.
AKILLI EV SİSTEMİ ÇEŞİTLERİ
Akıllı ev sistemleri çeşitleri tamamen kişilerin ihtiyaç ve taleplerine göre şekillenir. Bu çeşitleri şöyle sıralayabiliriz:
Isıtma ve soğutma sistemleri; yukarıda da söz ettiğimiz gibi ortamın ısısını uzaktan kontrol edebilen sistemlerdir. Sistem, ısıyı denetleyerek ihtiyaç olması durumunda ortamın serinletilmesi ya da ısıtılmasını sağlar.
Aydınlatma sistemlerinde ise ortamın ışık durumuna göre bir ayarlama söz konusudur. Ev içi atmosferi belirleyip ayarlayan ve gün içinde kontrol eden bu sistemde mekanın genel ışık düzeyi ölçülür ve dış ortamın aydınlığı da hesaba katılarak ortalama bir değerde ışık üretilir ve ayarlanır. Dış ortam ışığı fazlaysa iç ortamdaki kısılır, dış ortam ışığı yeterli değilse de iç ortamın ışığı artırılır.
Güvenlik sistemleri hırsıza, gaz yangın ya da su taşkınına karşı kurulabilir. Akıllı bir ev sistemi hırsızlık, yangın veya su baskını gibi olayları gerçekleşmeden önlenebilir. Uzaktan takiple fark edildiğinde hemen yangına, sele ya da hırsıza müdahale edilebilir.
Bölgenin güvenlik birimlerine bağlanan ev güvenlik sistemi sayesinde alarmlar çaldığında hırsızlık söz konusu ise karakola, yangın söz konusu ise itfaiyeye anında haber verilir. Sel söz konusu ise suyu keserek daha fazla zarar oluşmasının önüne geçilebilir.
Multimedya sistemleri ise tam anlamıyla bir konfor sistemidir. Televizyonun açılma kapanma saati bile bu sistem ile belirlenebilir.
Öte yandan sistemin daha fonksiyonel kullanıldığı durumlarda kahve makinesi evin sahibi uyanmadan kahveyi hazır edebilir, ekmek kızartma makinesi ekmeği tam zamanında kızartabilir. Müzik sistemi tam zamanında dans müziği çalabilir ya da ışıklar loşlaştırılarak ortam romantizme uygun hale getirilebilir.
Dolayısıyla akıllı ev sistemi tamamen isteklere göre şekillenen sistemlerdir.
Ev otomasyonunda kamera sistemleri önemli bir yer tutar. Akıllı ev sistemine entegre edilen kamera sistemleri ile tek bir uygulama altında ev ya da diğer binalar kontrol altında tutulur. Cep telefonları ya da tablet veya bilgisayarla uzaktan takip edilip müdahale edilebilen akıllı ev kamerası sayesinde hırsız vb. tehlikeler ortaya çıkmadan caydırıcı senaryolar oluşturulabilir. Ya da tehdit ortaya çıktığında anında müdahale sağlanır ve en yakın güvenlik birimine ulaşılır.
Örneğin akıllı ev kamerası sayesinde bir sınır ihlali olduğunu, kapının zorlandığını fark eden ev sahibi, ışıkları ya da müziği de uzaktan müdahale ile açarak evde biri varmış hissini yaratabilir. Bu sayede de evler daha güvenli mekanlar haline gelebilir.
Akıllı ev sistemleri öncelikli olarak müstakil evler, apartman daireleri, rezidans ve benzeri alanlarda kullanılır. Ancak bireysel kullanım haricinde, akıllı ev sistemlerinin kurumsal kullanımı da mümkündür. Özellikle turizm işletmeleri, eğitim kurumları, son dönemde yoğun bir şekilde kullanılan paylaşımlı çalışma alanları ya da ofislerde de yaygın olarak akıllı sistemler kullanılmaktadır.
Örneğin bir otelde konaklayan misafir, odasına girmeden önce gerekli ayarlamalar yapıldığında uygun oda sıcaklığı, açık ya da kapalı jaluziler, aydınlatma seviyesinin ayarlanması gibi seçeneklerin kullanılması ile daha konforlu ortamlar yaratılabilir.
Akıllı ev kontrol ünitesi genellikle dokunmatik bir ekrandır. Bu kontrol paneli ile sistem evden ya da IOS ve android tabanlı mobil cihazlardan veya bilgisayar aracılığı ile nerede olunursa olunsun bulunulan her yerden kontrol edilebilir. Panel minik bir tv ekranına benzer. Sistemin nasıl çalışacağı bu ekrana girilen komutlarla belirlenir. Girilen komutlara göre ortam ısıtılabilir, soğutulabilir, pencereler açılabilir, güvenlik kameraları devreye sokulabilir.
Akıllı ev kurulumu için gerekli olan tek şey internet bağlantısıdır. Bunun için gerekli olan ise kablosuz akıllı ev kitidir. Akıllı ev çözümleri kablosuz ağ teknolojisini desteklediği için evler kırılıp dökülmeden, kablo çekmeden kurulur.
Akıllı cihazların birbirleriyle haberleşebilmesi için gereken bir ana kontrol ünitesidir. Tüm akıllı cihazlar ana kontrol ünitesi üzerinden haberleşir.
Ana kontrol ünitesi kurulduktan sonra akıllı cihazlar bu üniteye tanıtılır. Gerekli komutlar girilir. Örneğin ev kapısının izinsiz açılması durumunda akıllı telefona uyarı verir ve bu sayede sistemi kullanan kişiler anında müdahale edebilir.
Akıllı ev fiyat listesi tamamen kullanıcıların tercihlerine, istek ya da alışkanlıklarına aynı zamanda da proje ihtiyaçlarına bağlıdır.
Bir ev otomasyonunda kullanıcıya olmazsa olmaz çözümler mutlaka sunulmaktadır.
Aydınlatmaların kontrolü, perde/panjur gibi motorlu mekanizmaların kontrolü, iklimlendirme kontrolleri, kapı ile görüntülü görüşme ve alarm ile kamera kontrolleri mutlaka olması gereken çözümlerdir.
Hangisinin kullanılacağı ya da kullanılmayacağı da akıllı ev fiyat listesinde farklılıklar yaratır.
Akıllı ev firmalarına ulaşarak fiyat bilgisi alabilirsiniz. Akıllı ev sistemleri İzmir veya Ege bölgesi sınırlarında bulunan bir mekanda kullanılacaksa Promer Güvenlik’e ulaşabilir, en uygun fiyat listesi ile otomatik evlerden birine sahip olabilirsiniz
Adres: Çamtepe Mah. Güngören Cd. No:36 Narlıdere/İzmir
Telefon: 0232 449 92 42
Fax: 0232 449 92 35
Eposta: info@promerguvenlik.com
Lokasyon: Haritaya Gözat