15 Yıllık Deneyim
Uzman Kadro
7/24 Hizmet
Alarm sistemi kurulumu son yıllarda evlerinin, işyerlerinin ya da araçlarının güvenliğinden endişe edenlerin en sık başvurduğu yöntem oldu. Tehlikede olduğu ya da olabileceği düşünülen alanlara kurulan alarm sistemleri, olağandışı herhangi bir durum karşısında en kısa sürede uyarıda bulunur. Bu uyarı güvenliğin sağlanması için zaman kazandırmanın dışında caydırıcılık ve koruyuculuk özelliği de taşır.
Alarm sistemleri, hırsızlık, yangın, gaz kaçağı da acil sağlık hizmeti için kullanılırlar.
Alarm sistemi, insanların öngörebildiği ya da öngöremediği tehlikeleri oluştukları anda haber vererek acil önlem alınmasını sağlayan sistemlerdir. Ağırlıklı olarak hırsızlık ve yangınlara karşı kurulsalar da farklı amaçlar için kullanılanları da mevcuttur.
Örneğin ev veya işyerine kurulan bir sistem, hem hırsızlığa hem gaz kaçağına hem yangına karşı uyarı vererek, güvenlik ekiplerinin en kısa sürede alarmın devreye girdiği noktaya gitmesini sağlar. Güvenlik ekipleri dışında alarmı kuran kişi ya da kişiler sisteminin uyarı vermesi ile söz konusu alana giderek tehlikenin bertaraf edilmesini sağlamak için çalışırlar.
Bu sistemlerin kullanımı son yıllarda hem teknolojinin gelişimi hem de alarm sistemlerine ulaşmanın tedarik ve fiyat açısından daha kolay olması sonucunda daha da artmıştır.
Alarm sistemlerinde caydırıcı ve koruyucu özelliklerin bir arada olması tercih edilirliklerini yüksek seviyede tutmaktadır.
Kullanım çeşitleri gün geçtikçe değişmekte ve artış göstermektedir.
Önceleri alarm sistemi dendiğinde akla sadece hırsız ve yangın alarmları gelirken günümüzde bu tip uyarıcı sistem çeşitleri artmıştır.
Alarm sistemi çeşitlerini söyle sıralamak mümkündür:
Bilinen ve kullanım oranı hayli yüksek olan bu alarm sistemlerinin yanı sıra sel baskınlarına karşı kullanılan alarmlar ile panik butonları da vardır.
Bu sistemin nerede, nasıl kullanılacağı ise tamamen bireylerin ihtiyaçları ile şekillenir.
Eğer hırsızlık olaylarını çokça yaşandığı bir şehirde ya da semtte yaşanılıyorsa hem ev hem araba hırsız alarm sistemlerinin tercih edilmesi kişilerin faydasına olacaktır. Keza mağazalarda da anı durum geçerlidir.
Ancak yangın riskinin yüksek olduğu örneğin bir fabrikada yangın sistemi mutlaka kurulu olmalıdır.
Evde yaşayan hasta bir birey varsa acil sağlık hizmeti için kurulmuş bir sistem de hayat kurtarıcı olabilir.
Bu örnekler ihtiyaca göre alarm sistemi seçiminin ne kadar önemli olduğunu da göstermektedir.
Hırsız alarmında, alarmın kurulu olduğu alanda bir hırsızlık girişimi olduğu sistem tarafından algılanır. Sistem sensörler vasıtasıyla alarm sinyali gönderir ve sirenler çalmaya başlar. Bu sistemler daha çok caydırıcı özelliktedir. Sistem uyarıyı doğrudan alarmı kurana iletebileceği gibi, alarm kontrol merkezine de uyarı verebilir. Son yıllarda asıl izlenen yöntem de budur.
Kontak alarmı da aslında hırsız alarm tiplerinden biridir. Hatta en basit ve en küçük alarm sistemi denebilir. Herhangi bir soygun olayının önüne geçmek için kullanılan elektronik sistemdir. Detektör ve alarm niteliği taşır. Her türlü açılır kapanır kapı ve pencerelere takılabilir. Kablolu ve kablosuz modelleri vardır. Kontak alarmı kurulduğunda ayarlanan kapı ya da pencere aralığının artması durunda sistem devreye girer ve uyarı verir.
Yangın alarmının içinde ısı ve duman detektörleri bulunmaktadır. Ortamda bu iki etmenden biri oluştuğu takdirde sistem uyarı verir. Sistemin kendisinin uyarı vermesi beklenmeden yangın butonu kullanarak da yangın alarmı verilebilir. Uyarı hem kişiye hem alarm merkezine verilebilir. Böylece yangının olduğu noktaya itfaiye gönderilebilir.
Gaz alarmı bu sistemler içinde hayati öneme sahip olanlardan biridir. Çünkü gözle görülmeyen bir kaçağın anlaşılması ve uyarı verilmesini sağlar. Hırsızlık ve yangın gibi somut bir görüntünün hatta bazen kokunun bile olmadığı durumlarda gaz kaçağını tespit eden sistem uyarı verir. Alarmın içinde bulunan gaz detektörleri burada asıl işlevsel olan elemanlardır.
Ev ve iş yerleri alarmları da, söz konusu bu alanlarda yaşanacak her türlü olumsuzluğun haber verilmesi üzerine kuruludur.
Bu olumsuzluklar yangın, hırsızlık, gaz kaçağı, beklenmedik tehditler olabilir. Sistem hepsinin birlikte kullanıldığı bir sistem olabileceği gibi sadece bir tanesinin kullanılması da görülen bir durumdur.
İşyerlerinde hırsızlık ve yangın için olanlarının birlikte kullanılması sık görülen bir tercihtir.
Alarm kurulurken ihtiyaç duyulan bazı aksesuarlar vardır. Bu aksesuarlar sistemin sağlıklı ve düzgün çalışması için gereklidir.
Alarm aküsü bu aksesuarlar içinde en önemlisidir. Olası bir enerji kesintisi durumunda sistemin devre dışı kalmaması için kullanılan enerji kaynağıdır. Alarm sistemleri aküler sayesinde devre dışı kalmazlar.
Sistemin kesintisiz bir şekilde devrede kalmasını sağladığı için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle akü değişimi ve bakımı için yetkili servisler düzenli olarak çağırılmalıdır.
Bir başka aksesuar da GSM modülüdür. Sistemin mobil hatlar üzerinden SMS ve arama ile bilgilendirme yapabilmesi için kullanılır.
Sabit telefon hattının bulunmadığı ya da sabotaj riskin yüksek olduğu durumlarda GSM şebekesi kullanılarak alarm izleme merkezine uyarı verilmesini sağlar.
Can ve mal güvenliği açısından büyük önemi olan alarm sistemlerinin pek çok farklı üreticisi vardır. Bu nedenle piyasada farklı markalar yer alır.
Bu markaları şöyle sıralamak mümkündür:
DSC alarm sistemleri Kanada malı bir alarm sistemidir. Merkezi Toronto’dadır. Türkiye’de farklı distribütörler tarafından piyasaya verilmektedir.
CADDX alarm Sistemleri General Electric tarafından üretilen ürünlerdir. Amerikan malıdır. Genellikle banka, kuyumcu gibi mekanlarda tercih edilirler.
Crow alarm sistemleri ise İsrail menşelidir. 1980 yılından beri güvenlik sistemleri üretimi yapan şirket alarm sistemleri konusunda da uzmandır.
Çek Cumhuriyeti menşeli alarm sistemi Türkiye pazarında kendine önemli bir yer bulmuştur. Ev içi alarmlar ürün yelpazesinde önemli yer tutar.
Paradox alarm sistemleri de DSC gibi Kanada menşelidir. Firma 1980 yılından beri hırsız alarm sistemleri üretmektedir. Türkiye pazarında hatırı sayılır bir payı vardır.
Teknim marka hırsız alarm sistemleri ve yangın alarm sistemleri tamamen Türk mühendisleri tarafından Türkiye'de tasarlanmakta ve üretilmektedir. Teknim alarm sistemleri, 2002 yılından itibaren üretimine başlanmış olup, Türkiye pazarında en çok kullanılan 3 alarm markasından biridir.
Her birinin kendine özgü avantajları dezavantajları olan alarm sistemi markalarından birini seçmek, ihtiyaca göre tamamen kullanıcının tercihine bağlıdır.
Alarm sistemi kurulumu öncesinde hangi tip alarma ihtiyaç olduğu net bir şekilde belirlenmelidir. Sistemin kurulacağı alanın kritik noktaları belirlendikten sensörler buralarda konuşlandırılmalıdır.
Kişiler sistemi kendileri de kurabilirler ama bu noktada işi konunun uzmanlarına bırakmak en doğru sonucun alınmasını sağlayacaktır.
Bunun için ücretsiz keşif hizmeti alınabilir. Keşif ile risk faktörleri belirlenir. Sensörlerin nerelere konulacağına karar verilir. Kurulumu uzmanlar tarafından yapılır ve test edilir. Sistemin çalışma prensibi kullanıcısına detaylı olarak anlatılır.
Alarmlar genellikle kapı girişlerine monte edilirler ki izinsiz girişlerde hemen devreye girsinler. Bu sayede yanlış alarm verilmesi durumunda kapatılması da kolay olur.
Alarm sistemi kurulum fiyatları farklı faktörlerden etkilenir. Fiyatlar genellikle sistemin kurulacağı yerde yapılan keşiften sonra netleşir. Hangi tip alarmın kurulacağı, kurulacak yerin özelikleri vb. faktörlerde etkilenen kurulum fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizi arayın ve fiyat teklifi isteyin.
HİZMET VERDİĞİMİZ BÖLGELER
Promer Güvenlik olarak önceliğimiz müşterilerimizin can ve mal güvenliğidir. Deneyimli ekip ve kaliteli ekipmanla verdiğimiz hizmet, güvenliğinizi üst seviyeye çıkararak, yaşam kalitenizin artmasına yardımcı olacaktır. Hizmet alanımız ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki belli şehirleri kapsamaktadır.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Alarm sistemi hakkında hemen herkesin aklında sorular vardır. Bu soruları şöyle sıralayabiliriz:
Ev alarm sistemleri nasıl çalışır?
Sensörler yangın, hırsızlık, gaz kaçağı vb. durumu algılar. Sensörlerin gönderdiği sinyallerin alarm sinyaline dönüşmesi sağlanır. Daha sonra ya alarm izleme merkezine sinyal gönderilir, ya siren çalınır ya da sistemin kurulu olduğunu alanın sahibi/sorumlusunun telefonuna mesaj gönderilir.
Hangi alarm sistemi daha iyi?
Hangi alarm sistemi daha iyi sorusunun cevabı tamamen istek ve ihtiyaçlara bağlıdır. İhtiyacınıza göre ne iyi alarm sisteminin tespiti için bizi arayınız.
Alarm sistemi nasıl susturulur?
Alarm sistemini susturmak için şifre paneline şifrenizi girmelisiniz. Ya da elinizde bulunan uzaktan kumanda ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Alarm sistemi montajı yapıyor musunuz?
Promer Güvenlik olarak hizmet alanımız dahilindeki tüm şehirlerde her türlü alarm sisteminin montajını gerçekleştiriyoruz.
Alarm sistemi akü değişimi sağlıyor musunuz?
Alarm sisteminin devre dışı kalmaması için gereken akü değişimi de Promer Güvenlik’in verdiği hizmetler arasında yer almaktadır.
Alarm Seçimi
Alarm noktaları belirlendikten sonra yapılması gereken işlem, kondaktör veya dedektör tespitinin yapılması gerekmektedir; ancak bu noktaya değinmeden önce alarm sistemi kurulacak alanın özelliğine göre nasıl bir alarm sistemi uygulanacağının projelendirilmesi yapılmalıdır. Bilinçsizce yapılan alarm projelendirmesi amacına hizmet etmeyecektir.
Adres: Çamtepe Mah. Güngören Cd. No:36 Narlıdere/İzmir
Telefon: 0232 449 92 42
Fax: 0232 449 92 35
Eposta: info@promerguvenlik.com
Lokasyon: Haritaya Gözat